Bitcare instructie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Met trots delen wij u mede dat wij gebruik maken van een nieuw softwaresysteem genaamd ‘Bitcare’. Met behulp van deze online dienst willen wij de communicatie met u als ouder/verzorger nog verder optimaliseren.

 

Wat kunt u verwachten?

Met Bitcare zullen gedurende de dag activiteiten en foto’s online met u worden gedeeld. Via een app en website kunt u zien hoe laat uw kind heeft geslapen, gegeten en gedronken en welke leuke activiteiten er met de kinderen zijn ondernomen. Ook kunt u de planning bekijken en verzoeken indienen omtrent vakanties, ziekte, extra dagen en ruildagen. Daarnaast kunt u chatten met leidsters op de groep. Met Bitcare blijft u altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen en de ontwikkeling van uw kind(eren). Zo kunt u zorgeloos werken en hoeft u niets te missen!

 

Binnenkort ontvangt u een mail met de uitnodigingslink van Bitcare. Als u zich heeft aangemeld kunt u vervolgens de dagelijkse activiteiten van uw kind(eren) raadplegen via de app voor uw smartphone en/of tablets. Deze app kunt u vinden in de App Store/Google Play Store onder de naam ‘Bitcare voor ouders’. Daarnaast kunt u het digitale dagboekje, het contract, documenten en facturen inzien via het Bitcare ouderportaalhttps://app.bitcare.com

 

Let op: de chatfunctie graag alleen gebruiken voor urgente zaken!
Voor de het fotogebruik hebben we van alle ouders toestemming nodig over het gebruik ervan.
We willen jullie vragen voor 27 april op de volgende vragen antwoord te geven en dit te mailen aan: info@kinderopvangukkiepuk.nl
Mijn kind mag op de foto en deze ontvang ik via mijn eigen ouderportaal in Bitcare.
Mijn kind mag ook op de foto met een ander kind en mag dan naar een ouderportaal van een ander kind.
Wij benadrukken met klem dat foto’s met een ander kind erop alleen gebruikt mogen worden voor prive gebruik, dus niet via internet verspreid mogen worden. Waneer we de toestemming niet binnen hebben zullen er geen foto’s van het betreffende kind gemaakt worden en in het ouderportaal terecht komen.

Met het team zijn voorlopig de volgende afspraken gemaakt:
Van kinderen tot 1 jaar zullen alle gegevens zoals slapen, eten/ drinken spelen in Bitcare te zien zijn, het schriftje komt hiermee te vervallen.
Van kinderen 1-4 jaar zullen we het slapen noteren en eventuele bijzonderheden. Voor de groepsverhaaltjes verwijzen we nog steeds naar het groepsschrift.

Als u vragen heeft, kunt u de Bitcare helpdesk raadplegen: Bitcare Help (http://www.help.bitcare.com)
Voor vragen die ons dagverblijf aangaan graag een mailtje aan info@kinderopvangukkiepuk.nl
In de volgende linkjes staan een aantal instructiefilmpjes:
Hoe download ik de Bitcare app voor Ouders?
Video: Uitleg Bitcare app voor Ouders
Video: Ziek en beter melden
Aanvragen doen via de Bitcare app voor Ouders
 

Wij wensen u veel plezier met het gebruik van Bitcare!

met vriendelijke groet,
Ina Eilander
Jayne Polman
Kinderopvang Ukkiepuk