Woezel & Pip Journaal

Een jaar nadat Kinderopvang Ukkiepuk geopend werd, werd het Woezel en Pip Journaal (W&PJ) in oktober 2009 geboren. Een boekje speciaal uitgegeven voor de kinderen en ouders van de kleine Ukkiepukkies, voor de leidsters van Kinderopvang Ukkiepuk en voor nieuwsgierige medelezers zoals de opa’s en oma’s van de Ukkiepukkies. Het W&PJ  verschijnt drie keer per jaar en wordt gemaakt door een enthousiaste redactie die bestaat uit drie medewerkers.

Er komen allerlei onderwerpen aan bod, in vaste rubrieken.  Er worden leidsters voorgesteld en iedere keer zullen drie ouders hun eigen kind(eren) in de schijnwerpers zetten. Er staan altijd vier pagina’s met prachtige kleurenfoto’s in. Voor de kindjes is er een kleurplaat een knutsel en een voorleesverhaaltje. Ouders worden op de hoogte gesteld van allerlei weetjes, zoals welke kindjes er nieuw zijn, welke kindjes afscheid nemen, babynieuws en er staat altijd een verjaardagskalender in. De rubrieken “informatief”, “tips”en “er op uit” worden iedere keer met hele interessante onderwerpen ingevuld.

Meestal verschijnt er een verslag van een bijzondere dag bij Ukkiepuk, natuurlijk voorzien van foto’s. Jullie zullen smikkelen van de recepten – die speciaal voor  kinderen in de leeftijd van nul tot vier worden uitgezocht –  en ideeën op doen om te trakteren. Er staan teksten in van liedjes, die altijd worden aangepast aan de tekst zoals deze bij Ukkiepuk gezongen wordt. En last but not least wordt er altijd een lach op je gezicht getoverd bij het lezen van de “ukkiepukkiepraatjes”.  Kortom een heerlijk boekje om lekker in te kunnen bladeren en lezen tijdens een rustig avondje op de bank.

Met het uitgeven van het W&PJ beoogt de redactie een kleine bijdrage aan de verbondenheid tussen de ouders, de kinderen en de leidsters van Kinderopvang Ukkiepuk.

Wij wensen jullie heel veel plezier bij het lezen, kijken, zingen, eten, knutselen en kleuren!